Məzənnə Bürclər Hava Qəzet Bölmələr
Siyasət İqtisadiyyat Cəmiyyət Dünya Müharibə İdman Mədəniyyət Qəzet Digər
Bu 5 qidanı acqarına yemək təhlükəlidir

0

  • Qarın ağrısı və mədə-bağırsaq traktının problemləri əsasən səhər yeməyi üçün yanlış seçimin nəticəsidir.
    xocalininsesi.az acqarına yeyiləndə zərər verən qidaları təqdim edir:
    Turşuluğu artıran qidalar
    Qəhvə, şirniyyatlar, konservlər, kolbasa - bütün bu qidalar mədədə artıq turşu istehsalını stimullaşdırır ki, bu da kramplara, ürək yanmasına və qastritə səbəb ola bilər. Qastrit və ya xora kimi əvvəlcədən mövcud olan mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar üçün bu qidaları acqarına yemək vəziyyəti daha da pisləşdirə bilər.
    Meyvələr
    Turşu və şəkərlə zəngin olan meyvələr (məsələn, alma və ya portağal) səhər yeməyi üçün də uyğun deyil. Onlar qan şəkərinin və insulinin kəskin sıçrayışına, həmçinin mədə mukozasının qıcıqlanmasına səbəb ola bilər. Dietoloqlar qlükoza səviyyəsini aşağı salmaq və özünüzü tox hiss etmək üçün meyvələri pendir və ya qatıq kimi protein qidaları ilə birləşdirməyi məsləhət görürlər.
    Acılı yemək
    Çox ədviyyatlı qidalar acqarına daha təhlükəlidir, çünki onlar mədənin divarlarını qıcıqlandıra bilər. Mədə mukozasında qoruyucu təbəqə yaradan süd məhsullarından sonra ədviyyatlı yeməklər yemək daha yaxşıdır.

    Mənbə: https://news.milli.az/health/1255664.html

    Xəbər sayılacaq dərəcədə ciddi hadisələri çəkib bizə göndərin yayımlayaq.

    WhatsApp'dan göndər

    BölməCəmiyyət
    KateqoriyaSağlamlıq
    YerləşdirdiQalib Quliyev
    Yerləşdirildi2 həft. öncə
    İzlənib8 dəfə
    Azərbaycan xəbərləri dünya xəbərləri aktual hadisələr bu günün xəbərləri.

    Maraqlı gələ bilər
    56
    205
    50